Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een duur woord. Het houdt in dat er vooral gekeken wordt naar de biochemie in het lichaam. In het lichaam vinden ontzettend veel processen plaats waar heel veel verschillende stoffen voor nodig zijn. Denk aan vitaminen, mineralen, maar ook aan goede eiwitten, vetten, koolhydraten en nog honderden andere stoffen.

Als een stof mist in een lichaamsproces dan kunnen reacties niet  of moeizaam verlopen waardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Veel problemen in het lichaam beginnen sluimerend doordat het lichaam heel veel compensatie mogelijkheden heeft maar het houdt een keer op en dan gaat het lichaam steeds meer haperen.

Wist je dat ruim 70% van alle gezondheidsproblemen ontstaat door onze Westerse Leefstijl? Veel gezondheidsproblemen die nu voorkomen bestonden in de oertijd niet simpel doordat er geen overvloed aan voedsel was en men uit de natuur at en binnen kreeg waarvoor ons lichaam gemaakt is. De genetische aanpassingen van ons lichaam gaan zo langzaam dat wij genetisch nog niet verschillen van deze oermens.

Wist je dat het grootste deel van al deze gezondheidsproblemen te verbeteren of te genezen is? Dat is iets waar veel hoop uit te putten is en waarom ik dit vakgebied zo mooi vind!

Ik wil graag samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van je klachten en je helpen om deze bij de wortel aan te pakken.