BrainQ is een kennisinstituut dat zich richt op herstel van het endorfinesysteem en het endocannabinoïdensysteem. Ik heb de BrainQ opleidingen BrainQ ECS therapeut en de BrainQ ADHD therapeut gedaan en hiermee samenhangend een training voor neuroregulatie. De kennis uit deze opleidingen pas ik, zo nodig, toe in combinatie met andere invalshoeken zoals darmtherapie en voedingstherapie. 

De BrainQ materie gaat vooral in op het herstel van het endorfinesysteem. Endorfine is een neurotransmitter en wordt ook wel ons gelukshormoon genoemd. Een tekort aan dit stofje of beter gezegd een resistentie ervoor kan zeer veel klachten geven omdat endorfine naast zijn vele eigen functies ook andere neurotransmitters aanstuurt.

Endorfine verstoring wordt o.a. in verband gebracht met gedragsstoornissen (zoals ADHD/ADD, dwangmatig gedrag e.d.), verslavingen, stemmingsstoornissen, depressie, eetstoornissen (zoals anorexia, boulimia), trauma, burnout, angststoornissen, PTSS, motivatieproblemen, chronische vermoeidheid, chronische pijnklachten, fibromyalgie etc.

Wil je weten of jouw systeem optimaal is? Vul dan eens onderstaande vragenlijst voor jezelf in en zie wat eruit komt.

Zijn er metertjes verstoord en heb je inderdaad klachten? Neem contact op en we kijken samen wat we kunnen verbeteren.