Bij een ketogene leefstijl schakelt het lichaam over van de koolhydraatverbranding op de vetverbranding.

Dit lijkt een hype maar onze verre voorouders, de jager-verzamelaars, hadden deze leefstijl. Er waren soms veel en soms weinig koolhydraten voorhanden waardoor het lichaam de ene keer werkte op koolhydraatverbranding en de andere keer op vetverbranding.

In onze huidige Westerse wereld is het lastig om vanzelf over te schakelen op de vetverbranding, dat komt omdat het voedsel in de supermarkt vaak ver af staat van wat onze verre voorouders ooit gegeten hebben. Het zijn veelal zwaar bewerkte producten met veel koolhydraten.

De ketogene leefstijl levert een betere fysieke en mentale gezondheid op. Praktisch bij iedereen die deze leefstijl volgt (en dit kan kort zijn of langer) treden er als vanzelf al veel verbeteringen op. Het lichaam komt weer meer in balans en daarnaast levert het ook nog een heleboel andere mooie voordelen.

Tegenwoordig lees je er veel over op internet, echter een goed programma is belangrijk om het vol te kunnen houden en om tekorten te voorkomen.

Is 1 van onderstaande zaken op jouw van toepassing? 

  • Ben je de grip kwijt op je gezondheid, vitaliteit en gewicht?
  • Heb je gehoord dat een ketogeen dieet goed werkt bij allerlei klachten en ziektebeelden?
  • Dat je er zonder moeite mee op gewicht kunt komen?
  • Wil je zo’n dieet wel volgen maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken in combinatie met jouw klachten of gezondheidssituatie?
  • Ben je al begonnen met een ketogeen dieet en loop je vast?
  • Heb je begeleiding nodig om het passend te maken bij jouw leven en persoonlijke situatie?

Laat mij je dan helpen om deze leefstijl tot een succes te maken!