ketogene therapie ketogeen ketose ketonen afvallen overgewicht vermoeidheid cvs energiegebrek moe gezond eten diabetes

Bij een ketogene leefstijl schakelt het lichaam over van de koolhydraatverbranding op de vetverbranding en dat is heel gezond!

Dit lijkt een hype maar onze verre voorouders, de jager-verzamelaars, hadden al deze leefstijl. Er waren soms veel en soms weinig koolhydraten voorhanden waardoor het lichaam de ene keer werkte op koolhydraatverbranding en de andere keer op vetverbranding. Wij verschillen nauwelijks van de jager-verzamelaars maar ons voedingspatroon verschilt wel heel veel en ons lichaam is daar evolutionair gezien eigenlijk nog niet goed op aangepast.

In onze huidige Westerse wereld is het lastig om vanzelf over te schakelen op de vetverbranding, dat komt omdat het voedsel in de supermarkt vaak ver af staat van wat onze verre voorouders ooit gegeten hebben. Het zijn veelal zwaar bewerkte producten met veel koolhydraten.

De ketogene leefstijl levert een betere fysieke en mentale gezondheid op. Praktisch bij iedereen die deze leefstijl volgt (en dit kan kort zijn of langer) treden er als vanzelf al veel verbeteringen op doordat het zelf herstellend vermogen wordt geactiveerd. Het lichaam komt weer meer in balans en daarnaast levert het ook nog een heleboel andere mooie voordelen op.

Keto werkt positief voor praktisch alle aandoeningen en ziektes.

Keto is hot! Tegenwoordig lees je er veel over op internet. En vooral ook veel onzin. Met een goed programma eet je heel gevarieerd, is het zeker goed vol te houden en kom je niets tekort. Daarnaast kun je met deze leefstijl ook echt heel lekker eten.

Bijkomend voordeel is dat je er ook goed mee kunt afvallen zonder jojo-effect maar wil je niet afvallen dan is deze leefstijl ook zeker te volgen.

Is 1 van onderstaande zaken op jou van toepassing? 

  • Ben je de grip kwijt op je gezondheid, vitaliteit en gewicht?
  • Heb je gehoord dat een ketogeen dieet goed werkt bij allerlei klachten en ziektebeelden?
  • Dat je er mee op gewicht kunt komen en blijven?
  • Wil je zo’n dieet wel volgen maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken in combinatie met jouw klachten of gezondheidssituatie?
  • Ben je al begonnen met een ketogeen dieet en loop je vast?
  • Heb je begeleiding nodig om het passend te maken bij jouw leven en persoonlijke situatie?

Ik werk met een leefstijlprogramma voor koolhydraatarm en keto eten, ik kan je coachen, ik ken de valkuilen en ik kan je daarom helpen om dit tot een succes te maken.

Ik ben als ketogeen professional aangesloten bij Ketogeen Instituut Nederland.